Verwarming nodig voor je villa of je groot project?
Y-Tech is een erkende installateur van diverse soorten verwarmingen, gespecialiseerd in grotere werven.
In hedendaagse villa’s opteren eigenaars vaak voor de combinatie van een warmtepomp & vloerverwarming…
Warmtepompen (zowel lucht/lucht als lucht/water) zouden tot een besparing kunnen leiden van 40 à 50 procent op je energieverbruik!
Tevens zorgen deze voor een sterke daling van je E-peil, zijn ze zeer milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en kennen ze een zeer lange levensduur.
Conclusie: Absoluut de investering waard op langere termijn!
Een gaswandketel is een verwarmingsketel die werkt op aardgas. De brander verwarmt het water in de centrale verwarming dat de radiatoren of de vloerverwarming opwarmt.
Dit soort ketels heb je in verschillende maten, vormen en vermogens. Zij bieden een optimaal energierendement en een laag verbruik.
Zonnepanelen installeren blijft een uiterst interessante keuze, met of zonder premies. Ze verlagen je energierekening, zijn een rendabele investering, brengen ons een stap dichter naar energieonafhankelijheid, en zijn een duurzame keuze!
Ook zonnepanelen zorgen voor een sterke daling van je E-peil.
Uiteindelijk is het vooral een rekensom die bepaalt welke warmtebron voor jou het meest interessant is. Wij geven je hierin graag advies op maat!
Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het zorgt voor een homogene verwarming van een ruimte waardoor de kamer gelijkmatig verwarmd is en bijgevolg aangenaam aanvoelt.
Naast een aangename temperatuurregeling, vraagt vloerverwarming ook weinig onderhoud.
Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd.
Vloerverwarming wordt vaak opgenomen in een cv-installatie, in plaats van de gebruikelijke radiatoren.
De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer.
Meestal ligt de warmteafgifte tussen de 50 en 100 w/m².
Een radiator is een warmtewisselaar. Radiatoren worden gebruikt om warmte uit een doorstromende vloeistof af te geven aan langsstromende lucht. Radiatoren worden gebruikt bij centrale verwarming.
Wat zijn de grootste voordelen van radiatoren?
Op heden zijn sierradiatoren trending…
In een convector stroomt het warme water door een buis met lamellen, waardoor het contactoppervlak met de omringende lucht vergroot.
Net zoals bij een radiator stijgt de warme lucht en trekt zo koelere lucht naar het toestel. Waarom zou je convectoren verkiezen boven radiatoren?
De voordelen van convectoren:
Met de laatste generaties ventiloconvectoren kan je zuiniger verwarmen, én het oogt esthetisch zeer modern! Deze warmtewisselaar met lamellen brengt dankzij een geïntegreerde ventilator warme of koele lucht in de ruimte.
Wat is nu juist het verschil met een gewone convector?
Een ventiloconvector is uitgerust met een bijkomende ventilator, ter ondersteuning van de convectie in/over de warmtewisselaar.
Je kunt kiezen om passief of actief je ruimtes te koelen.
Bij passieve koeling voed je de ventiloconvector met water tussen 17°C en 20°C en is het koelvermogen beperkt.
Bij actief koelen stroomt water van 7°C tot 12°C door de convector en tevens wordt de lucht ook ontvochtigd.
Dat maakt de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer.
Bijkomende voordelen van ventiloconvectoren:
WhatsApp ons