Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van straling. Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlakte heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd. Vloerverwarming wordt vaak opgenomen in een cv-installatie, in plaats van de gebruikelijke radiatoren. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer. Meestal ligt de warmteafgifte tussen de 50 en 100 w/m≤.

Hieronder vindt je enkele toepassingen van Radson. Voor vloerverwarming kunt u bij ons kiesen tussen de volgende merken van buizen:

  • Radson
  • Henco
  • Begetube

Hieronder vindt u de verschillende technieken voor het aanleggen van vloerverwarming. Klik op de gewenste techniek en een nieuw scherm zal zich openen met de nodige uitleg van de leverancier.(Uitleg van Radson)


       
 
 
Y-Tech, Lommelsesteenweg 46, 3970 Leopoldsburg - 0477 95 06 64